Kunta-ala avasi julkisen sektorin työehtosopimusneuvottelut

15.1.2020

Kunta-ala avasi julkisen sektorin työehtosopimusneuvottelut – JUKO haluaa irti kiky-tunneista tai kunnon korvauksen työajan pidennyksestä   Julkisen sektorin työehtosopimusneuvottelut alkavat pääosin kuluvalla viikolla. 

Kunta-alan neuvottelut käynnistyivät tiistaina 14. tammikuuta. JUKOa edustavat pääneuvotteluryhmässä Olli Luukkainen (OAJ), Maria Löfgren (JUKO), Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat).

 Palkansaajien pääsopijajärjestöjen ja Kuntatyönantajat KT:n näkemykset näyttävät tässä vaiheessa vastakkaisilta. Työhyvinvointiin liittyvien asioiden sekä palkkaohjelman tai vastaavan nostamisesta työehtosopimusneuvottelujen aiheiksi kaikilla pääsopijajärjestöillä on samansuuntaisia näkemyksiä.

Alustavaa keskustelua käytiin myös neuvottelujen organisoinnista, aikataulusta ja sopimuskauden pituudesta. 

Vuoden 2018 sovittiin kunta-alan ja yksityisen sektorin välisestä palkka- ja työvoimakustannusselvityksestä. Tilastokeskuksen palkkarakennetilaston perusteella Palkansaajien tutkimuslaitos PT ja Etla ovat tehneet tilastollisen tutkimuksen.

Selvityksen analysoi kunnan tilastoryhmä, jonka jälkeen päätetään tutkimuksen mahdollisesta julkistamisesta. JUKOn tavoitteena on hyödyntää selvitystä kehitettäessä kunta-alan palkkausta.

Neuvottelut jatkuvat 12. helmikuuta, jolloin osapuolet tuovat tapaamiseen tekstitavoitteitaan. Alatyöryhmät jatkavat työtään.

Tiedotamme jäseniämme  neuvottelujen etenemisestä. Neuvotteluja kannattaa seurata myös JUKOn nettisivuilta www.juko.fi, JUKOn Facebook-sivulta ja Twitterissä @JUKOry #neuvotellen2020 #sopien2020.

Mediatiedote 13.1.2020: Suomen suurin neuvottelujärjestö JUKO haluaa irti kiky-tunneista tai kunnon korvauksen työajan pidennyksestä  

Lisätiedot

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen, p. 0500 652 872

olli.luukkainen@oaj.fi  / Twitter @OlliLuukkainen

 

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, p. 040 568 239

maria.löfgren@juko.fi / Twitter @marialofg