Liity jäseneksi

Miksi kannattaa olla OAJ:n jäsen?

OAJ on ainoa ammattijärjestö Suomessa, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen ehdoista. OAJ on myös jäsentensä ammatillinen edunvalvoja sekä keskeinen koulutuspoliittinen vaikuttaja. Opettajista noin 95 % on valinnut OAJ:n jäsenyyden.

OAJ:n tärkein tehtävä on jäsenistönsä edunvalvonta. OAJ tarjoaa jäsenilleen apua palkka- ja palvelussuhde-epäselvyyksissä ja muissa työhön liittyvissä ongelmissa. Edunvalvonnan lisäksi OAJ:n jäsenet saavat runsaasti rahanarvoisia etuja. Järjestön jäsenetuihin kuuluvat mm. työttömyyskassan jäsenyys ja laaja vakuutuspaketti. Kannattaa käydä tutustumassa sivuihin www.oaj.fi.

 

Liity jäseneksi

OAJ:n järjestäytymisperiaate on ammattikuntapohjainen. Järjestöön voivat liittyä kaikki opetustyötä tekevät. Jäsenyyden edellytyksenä on työskentely opettajana palkansaaja-asemassa kasvatus- ja opetusalalla. Järjestöön voivat kuulua kaikki opetustyötä tekevät tutkinnosta, koulutuksesta tai opettajanimikkeestä riippumatta.

Jäseneksi voi liittyä, jos

  • toimii opetus- ja kasvatusalalla opettajana tai siihen verrattavassa työssä
  • opettajankelpoisena on hakuhetkellä voimassa oleva työsuhde
  • opettajakelpoisuutta vailla olevana on pääsääntöisesti lukukauden kestävä työsuhde

Jäseneksi voidaan hyväksyä perinteisten opettaja-, rehtori- ja johtajatehtävien lisäksi myös muita opetustoimeen liittyviä tehtäviä (esim. hallinto, suunnittelu ja tutkimus) hoitavia. Varhaiskasvatuksen alueella jäsenkelpoisia ovat myös lastentarhanopettajan tehtävissä ja päivähoidon esimiestehtävissä toimivat sosiaalikasvattaja- ja sosionomikoulutuksen (AMK) suorittaneet. Täyden opettajakelpoisuuden puuttuminen ei ole jäsenyyden este. Myös ulkomaan kansalaiset voidaan hyväksyä jäseniksi.

Jäsenyys koulun/oppilaitoksen mukaan   Jäsenyys järjestössä määräytyy sen koulutusalan ja oppilaitoksen mukaan, jossa on virka tai toimi tai keskimäärin eniten opetustunteja. Jos työpaikka tai opetustuntien pääpaino siirtyy pysyvästi toiseen oppilaitokseen, on myös yhdistystä vaihdettava tämän mukaisesti. 

Jäseneksi liitytään oman kunnan alueella toimivan paikallisyhdistyksen, OAJ Riihimäen kautta.

Jokaisessa koulussa, oppilaitoksessa ja päiväkodissa on OAJ:läinenyhteysopettaja, joka neuvoo liittymisasiassa.

Alla linkki, josta pääset suoraan OAJ:n liittymislomakkeeseen.

 

Jos tarvitset apua liittymisessä, ota yhteys jäsensihteeriin.