Liity jäseneksi

OAJ:n jäsenenä saat järjestön tärkeimmän edun eli jäsenen edunvalvonnan. Lisäksi tarjoamme jäsenillemme useita rahanarvoisia jäsenetuja. Toinen tärkeä jäsenetusi on Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäsenyys. Tutustu kaikkiin jäsenetuihin.

Järjestöön voivat liittyä kaikki opetus- tai siihen verrattavaa työtä tekevät. Jäsenyyden edellytyksenä on työskentely palkansaaja-asemassa kasvatus- ja opetustyössä tai opetustoimen asiantuntija- tai johtotehtävissä. Järjestöön voi liittyä tutkinnosta, koulutuksesta tai opettajanimikkeestä riippumatta.

LIITY JÄSENEKSI TÄSTÄ

Ohjevideo

Katso ohjevideo liittymisestä

Liittymisen yhteydessä kysytään, mikä on sinua koskeva virka- tai työehtosopimus.
Voit selvittää oman virka- tai työehtosopimuksesi joko omalta luottamusmieheltäsi tai esihenkilöltäsi.

Sinua koskeva sopimus on myös kirjattu työsopimukseesi tai viranhoitomääräykseesi. Lue lisää.

 

Miksi kannattaa olla OAJ:n jäsen?

OAJ on ainoa ammattijärjestö Suomessa, joka neuvottelee opettajien palvelussuhteen ehdoista. OAJ on myös jäsentensä ammatillinen edunvalvoja sekä keskeinen koulutuspoliittinen vaikuttaja. Opettajista noin 95 % on valinnut OAJ:n jäsenyyden.

OAJ:n tärkein tehtävä on jäsenistönsä edunvalvonta. OAJ tarjoaa jäsenilleen apua palkka- ja palvelussuhde-epäselvyyksissä ja muissa työhön liittyvissä ongelmissa. Edunvalvonnan lisäksi OAJ:n jäsenet saavat runsaasti rahanarvoisia etuja. Järjestön jäsenetuihin kuuluvat mm. työttömyyskassan jäsenyys ja laaja vakuutuspaketti. Kannattaa käydä tutustumassa sivuihin www.oaj.fi.

 

Jäsenyys koulun/oppilaitoksen mukaan   Jäsenyys järjestössä määräytyy sen koulutusalan ja oppilaitoksen mukaan, jossa on virka tai toimi tai keskimäärin eniten opetustunteja. Jos työpaikka tai opetustuntien pääpaino siirtyy pysyvästi toiseen oppilaitokseen, on myös yhdistystä vaihdettava tämän mukaisesti. 

Jokaisessa koulussa, oppilaitoksessa ja päiväkodissa on OAJ:läinen yhteysopettaja, joka neuvoo liittymisasiassa.

Milloin jäsenyyteni tulee voimaan?

OAJ:n jäsenpalvelu käsittelee liittymislomakkeet saapumisjärjestyksessä. Jäsenyytesi hyväksytään alkamaan aikaisintaan jäsenyyden hakemispäivämäärästä. Varsinkin lukukausien alkaessa ja päättyessä lomakkeiden käsittelyajat voivat pidentyä. Jäsenhakemuksen käsittelyaikataulu ei viivästytä jäseneksi hyväksymispäivämäärää. 

Muovinen jäsenkortti on poistunut kokonaan käytöstä. OAJ:n ja SOOLin jäsenkortti on 1.1.2023 alkaen sähköinen ja löytyy OAJ-sovelluksesta. Lue lisää oaj.fi/sovellus 

Jos tarvitset apua liittymisessä, ota yhteys jäsensihteeriin.